Veelgestelde vragen

Hier vindt u een overzicht van de vragen die we vaak krijgen. Heb je nog een vraag? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via hello@help-restaurants.be.

Voor consumenten

 • Zijn take-away leveringen nog steeds toegestaan?

  Ja, restaurants, cateraars en afhaalbalies kunnen open blijven om klanten toe te laten een bestelling mee te nemen, op voorwaarde dat bepaalde veiligheids- en hygiënevoorschriften in acht worden genomen

 • Zijn leveringen nog steeds toegelaten?

  Leveringen zijn ook toegelaten op voorwaarde dat de regels van contactloze levering worden nageleefd, wat elk contact tussen de klant en de bezorger enerzijds en tussen de bezorger en het restaurant anderzijds vermijdt.

  https://www.info-coronavirus.be/nl/

 • Wat is de juiste houding bij het bestellen van een afhaalmaaltijd?

  Het is noodzakelijk om de door de overheid vastgestelde regels te respecteren, zoals de veiligheidsafstand tussen elke persoon, evenals de contactloze betaling. Als u thuiskomt, moet u uw handen grondig wassen (warm water en zeep voor meer dan 20 seconden).

 • Waarom staan niet alle open lokale bedrijven op de lijst?

  We zullen de restaurants/voedingswinkels die we identificeren als nog open, beetje bij beetje toevoegen. Voel je vrij om degenen die ontbreken te suggereren met behulp van het formulier hierboven of per e-mail. Als dit initiatief werkt of de inperking doorgaat, zullen we meer gebieden toevoegen.

  Meld een vermist restaurant

Voor restauranthouders

 • Wat zijn de hygiënevoorschriften om te communiceren met mijn medewerkers?

  We raden u aan om de hygiëneregels te volgen die gecommuniceerd zijn in het Helpcentrum van Deliveroo.

 • Wat zijn de hygiënevoorschriften die aan de bezorgers moeten worden meegedeeld?

  Een gids om te communiceren met de bezorgers is gemaakt door Deliveroo over dit onderwerp, u kunt deze hieronder downloaden.

Op het "Help Restaurants" initiatief

 • Voor wie is "Help Restaurants" ?

  De website help-restaurants.be staat open voor alle restauranthouders in Frankrijk. Regio's en steden worden geleidelijk aan toegevoegd.

 • Oh, geweldig! Neem zo snel mogelijk contact met ons op via e-mail!

  Ik wil graag een partner zijn in het initiatief

  hello@help-restaurants.be

 • Hoe lang duurt het voordat mijn bedrijf in de lijst wordt opgenomen?

  Zodra u uw gegevens correct heeft geregistreerd en ingevuld, wordt uw bedrijf na verificatie en goedkeuring door een partner aan het platform toegevoegd.

 • Kan ik mijn gegevens wijzigen na registratie?

  Ja, na registratie ontvangt u één enkele toegang om de informatie van uw vestiging te wijzigen (bijvoorbeeld: telefoonnummer, bezorgdienstverleners, logo, etc.), u kunt deze op elk moment aanpassen.

 • Is het gratis om opgenomen te worden op Aide Aux Restaurateurs?

  Ja! Er zijn geen kosten verbonden aan de vermelding op de site.